piątek, 31 grudnia 2010

Sałatka porowa

    Zachciało nam się sałatki na śniadanie. Oceniłam zawartość lodówki; wybór padł na porową. Jest szybka w wykonaniu lekka i naprawdę smaczna! Warto dać jej czas na "przegryzienie się"- wtedy smakuje jeszcze lepiej. Przepis pochodzi z jakiejś pospiesznie przeglądanych gazet, niestety nie pamiętam z której. Jak zwykle nieco go zmieniłam.

Składniki:
2 białe części pora
puszka zielonego groszku
puszka kukurydzy
4 ugotowane jajka
3 łyżki jogurtu
łyżka majonezu
łyżka koperku
łyżka bazylii
łyżka majeranku
2 łyżki oleju
sól, pieprz 
Sposób przyrządzenia:
1. Sparzyć skrojone pory.
2. Posiekać jajka.
3. Do miski dosypać groszek i kukurydzę.
4. Posiekane zioła (lub ich susz ) połączyć kolejno z: olejem, solą, pieprzem, jogurtem, majonezem.
5.  Wymieszać wszystkie składniki.
Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz