piątek, 7 stycznia 2011

Sałatka chrzanowa

     Znowu sałatka, bo ożywia śniadanie, jest niesamowitym dojadaczem. Przepis na tą jest niezwykle szybki i prosty. Przypomina nieco pastę, czy gęsty sos, czasem więc smaruję nią kromkę. Uwielbiam ją ze względu na prostotę i wyrazistość smaku.
 Składniki:
5 jajek
5 łyżek chrzanu
5 korniszonów
łyżka miodu
łyżka oliwy lub oleju
2 łyżki musztardy
2 łyżki majonezu
sól do smaku
2 łyżki posiekanego szczypiorku
Sposób przyrządzenia:
1. Ugotować jajka, oddzielić białka od żółtek.
2. Pokroić drobno białka oraz ogórki.
3. Żółtka utrzeć z miodem i solą, dodać do nich chrzan, musztardę, majonez, szczypiorek.
4. Całość wymieszać.
Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz